UROŠ POTOČNIK - TEATER AD HOC

Uroš Potočnik je kot diplomant AGRFT – smer dramska igra – prva leta po študiju preživel kot svobodnjak ter gostoval v MGL, PG Kranj ter v Mali drami. Ob gostovanjih po profesionalnih gledališčih je vzporedno ves čas pripravljal svoje gledališke stvaritve kor igralec, režiser ter pisec nekaterih besedil in pa avtor glasbe.

 

Na akademiji je imel priložnost zaigrati v več študentskih filmih in ravno film je bil kasneje nekako deset let njegov redni spremljevalec (igral je v nekaj TV filmih ter v nekaj celovečercih). To, da je filmski zanesenjak od svojega šestega leta, ga še dandanes drži blizu tega medija (do sedaj je režiral tri igrane filme), ker pa se s filmskim kruhom pri nas bolj težko preživi, si je kruh služil po večini z gledališčem. Dve sezoni je bil celo na redni plači (SNG Maribor, SLG Celje), ker pa njegov duh rad počne različne stvari znotraj polja gledališča, se je zadnja leta odločil za svobodni poklic.

 • Kralj Matjaž v časovni zanki

  avtor besedila, režiser, avtor zvočne kulise ter igralec: Uroš Potočnik / asistentka režije: Tanja Potočnik / koreografija: Sabina Schwenner / kostum: Mojca Debeljak / avtorica plakata: Andreja Potočar / tehnika: Janez Polc / Zahvala: Dom kulture Kamnik, KD Priden možic, Mojca Debeljak; fotokopirnica Zebra; Andreja Potočar; Predstavo je omogočila občina Kamnik

   

  Kralj Matjaž se zaradi muhe, ki mu sede na nos, predčasno zbudi in prispe v sedanjost. Nadvse si želi najti Alenko in se skupaj z njo vrniti v pretekli čas. A vrnitev ni prav enostavna. Mu bo skupaj z mladimi gledalci uspelo rešiti vse uganke, ki mu stojijo na poti? Se bo lahko vrnil v preteklost?

 • Izgubljeni glasek

  Avtor besedila in režiser: Uroš Potočnik / koreografija: Sabina Schwenner / Nastopata: Vila Strelčica - Sabina Schwenner, Škrat Jurček Marelnik - Uroš Potočnik / Produkcija: KUD France Prešeren, SiTi Teater Ljubljana

   

  Vroč, suh dan v gozdu, med gobami. Dolgčas. Smeti. Gozdna vila se prebudi in zleze izpod gobe, kjer je spala. Prebudil jo je smrad smeti. Še več smeti. Oblak. Vili se zdi užiten. Diši. Poje ga in izgubi glasek.

   

  Škrat, prebujen, zdolgočasen čisti gozd.  Sreča vilo brez glaska. Odpravita se na pot, da poiščeta glasek. Nevihta. Noč. Luna v noči. Prebudita se.

   

  Kaj se jima je pripetilo? Kdo vse prebiva v gozdu? Ali bo glasek prišel nazaj? Kaj v gozdu počnejo smeti? Kaj bo za zajtrk? Ali bomo telovadili? Kakšno bo vreme? So vse gobe užitne? Kaj počnejo medvedi? Ali zmaj živi? Kako je vili ime? Zakaj je vse manj gozda?

   

  Vse to in še kaj boste izvedeli skozi potovanje škrata in vile v veseli ekološko – biološki pravljici “Izgubljeni glasek”.

   

  Predstava je namenjena otrokom od 3. do 8. leta in traja 45 minut.

 • Škrat Jurček Marelnik na obisku

  Avtor besedila, izvedba in režija: Uroš Potočnik / kostumografija: Karmen Bergant

   

  Škrat Jurček Marelnik na obisku ali Zakaj je potrebno za okolje skrbeti od malih nog, je igrano-ekološka predstava za enega škrata ter kup majhnih in velikih otrok. Predstava je namenjena otrokom od drugega leta daljeJe didaktična in vsebuje ekološke elemente skozi svojevrstni humor

   

  Vroč, suh dan v gozdu, med gobami. Dolgčas. Smeti. Še več smeti. Škrat, prebujen, zdolgočasen čisti gozd. Kaj v gozdu počnejo smeti? Kako se jih reciklira? Kaj bo za zajtrk? Ali bomo telovadili? Kakšno bo vreme? So vse gobe užitne? Kaj počnejo medvedi? Ali zmaj živi? Kako se pleše ples dežja, da potem »švigajo strele«? Zakaj je vse manj gozda? Vse to in še kaj boste izvedeli skozi potovanje škrata v veseli ekološki pravljici “ Škrat Jurček Marelnik na obisku ”.

»Umetnost je naše orožje v boju

za boljši svet.«

(Uroš Potočnik)

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si