Tadej Toš

Dramski in filmski igralec Tadej Toš je igro je študiral pod mentorstvom Borisa Cavazze in Jožice Avbelj in na AGRFT diplomiral leta 2001. Zaposlen je bil v PDG Nova Gorica, nato v Drami SNG Maribor, sodeloval je in še sodeluje z gledališčem na Ptuju in drugimi slovenskimi pa tudi tujimi gledališči, piše dramske tekste, pesmi in snema kratke filme. K oblikovanju svojih igralskih kreacij pristopa študiozno, pragmatično in v odnosu do režiserja in soigralcev kar se le da fleksibilno. Zanj je zelo pomemben gledalec.

 

Za svoje dosedanje delo je prejel kar nekaj nagrad: Borštnikovo nagrado za igro za vlogo Jeana v Ionescovih Nosorogih, nagrado za najboljšega moškega igralca za film Predmestje na Festivalu Alba Regia International Film Festival, nagrado Veljka Maričića za najboljšega mladega igralca in najboljšo epizodno vlogo na Mednarodnem festivalu malih scen ter študentsko Prešernovo nagrado AGRFT.

PREDSTAVE
 • ART / komedija o umetnosti prijateljstva

  Režija: Nenni Delmestre / Asistentka režije in glasbena opremljevalka: Lina Vengoechea / Dramaturgija: Tatjana Doma / Lektor: Arko / Kostumografija: Irena Sušac / Producent: Tadej Toš / Igrajo: Tadej Toš, Kristjan Ostanek, Vojko Belšak

   

  Trije prijatelji živijo ustaljeno, bolj ali manj uspešno življenje. Njihovo prijateljstvo doživi resno krizo, ko eden izmed njih kupi zelo drago in nekoliko nenavadno umetniško delo. Serge si za zajeten kupček denarja privošči sliko, za katero Marc meni, da je popolnoma navadno sranje, meter šestdeset krat meter dvajset veliko, belo pobarvano platno.

   

  Art je igra o moškem prijateljstvu v tisti točki, ko se začne krhati in razkrivati svojo pravo naravo. Čisto navadni moški brez velikih problemov se pokažejo kot občutljivi, ranljivi, preobremenjeni in nervozni sodobni ljudje, ki si v vsakodnevni naglici prizadevajo urediti življenje, najti svoj mir, oporo in podporo. Namesto tega pa, v sporu, ki ga sproži nakup slike, poglabljajo medsebojne prepade in spore ter izgubljajo drug drugega.

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si