ROMANA KRAJNČAN

Romana za otroke nastopa 25 let. Leta 1989 je posnela prvo kaseto z naslovom Romana in Bolhobend, sledilo ji je še 14 kaset in zgoščenk, šest muzikalov in vrsta glasbeno plesnih predstav. Pet let je bila urednica glasbenih strani v reviji Ciciban, deset let je vodila radijsko oddajo za otroke. Za svoje delo je prejela več glasbenih nagrad (5 Zlatih petelinov, Srebrni in Zlati disk založbe Panika Records, ...).

 

Sodelovala je z različnimi priznanimi slovenskimi pesniki kot so Bina Štampe Žmavc, Andrej Rozman Roza, Feri Lainšček, Barbara Gregorič, Tone Pavček, Zvezdana Majhen, Ksenija Šoster Olmer, Kajetan Kovič, ..., glasbeniki ter različnimi pevskimi zbori. Njihova dela je za Romano uglasbil priznani glasbeni ustvarjalec in dirigent, maestro Lojzete Krajnčan. Odlika njenih pesmi so prav gotovo pesniška besedila in glasba posneta s pravimi instrumenti brez sintetičnih zvokov.

 • Romana, otroci in pošast Pozabaaa

  Režija: Ivana Djilas / Dramaturgija: Simona Semenič in Ivana Djilas / Glasba: Lojze in Romana Krajnčan / Koreografija: Kaja Janjič / Svetovalec za gib: Branko Potočan / Kostumografija: Jelena Prokovič / Nastopajo: Romana Krajnčan Plesalci / različne vloge: Žigan Krajnčan, Kaja Janjič, Gašper Kunšek, Simona Kočar, Dani Petkovič.

   

  Deželo Romanih pesmi napade hudobna prestrašna  pošast Pozaba. Napadla je najprej starše in potem otroke in otroci so pozabili na pesmi, pozabili so peti o gusarjih, zajčkih, levu, klovnih, murenčkih, čebelicah … Pošast se hrani s časom, ki ga otroci prebijejo pred televizijo in računalnikom … A zagotovo se da kaj storiti. Mišek Miško in Romana se odpravita na pot od pesmice do pesmice, da bi skupaj z junaki iz pesmic  in otroki premagali to pošast. Jim bo uspelo?

   

  V poučni zgodbi otroci aktivno sodelujejo, pojejo. S skupnimi močmi ter dobro voljo jim na koncu tudi uspe premagati strahuljasto pošast Pozabooo. V predstavi sodelujejo tudi izjemni plesalci, ki so vsi po vrsti državni, evropski in svetovni plesni prvaki s številnimi izkušnjami v gledališkem in filmskem svetu (Moje pesmi, moje sanje, Do nazga, Manjka mi, manjka, Gremo mi po svoje, Škrat Kuzma …

   

  Predstava je namenjena otrokom od 4. do 12. leta in traja 70 minut. Otrokom med 4. in 6. letom dolžino predstave lahko ustrezno prilagodimo.

 • ROMANA, OTROCI IN POŠAST POZABAAA - Trailer

Kdor hoče peti otrokom, mora imeti glas, ki gre čez do-re-mi in nazaj do mi-re-do. A sam glas še ni dovolj. Mora imeti tudi veliko in lepo srce, v katerega gredo vsi otroci od Anžeta do Žige pa od Žive do Anke. Tak glas in srce, bi rekel, ima Romana Krajnčan. Zato poje otrokom prave njihove pesmi.

(Tone Pavček)

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si