NULA KELVINA & ALEKSANDRA ILIJEVSKI

Odlični glasbeniki so svoj glasbeni talent dopolnili z igralskim in svoje skladbe z obilico humorja povezali v gledališko-koncertno komedijo. Svojevrstni odrski podvig je delo zasedbe Nula Kelvina, ki že vrsto let osvaja vrhove slovenskih glasbenih lestvic, nadarjene pevke Aleksandre Ilijevski, katere glas sicer blesti tudi v zasedbi Pliš in režiserjev Marka Bratuša ter Jurija Zrneca.

 

 • Levak na luni / Gledališko-koncertna komedija

  Režiser: Marko Bratuš / Režiser v senci: Jurij Zrnec / Avtor songov: Marko Boh / Avtorji glasbe: Marko Boh, Klemen Kotar, Gašper Kržmanc / Avtorji besedila in izvedba: Nula Kelvina in Aleksandra Ilijevski / Avtorja fotografij: Peter Zakrajšek in Primož Šuntajs

  Zasedba: Marko Boh - glas, spremljevalni glas, klaviature, akustična kitara /Aleksandra Ilijevski - glas, spremljevalni glas / Klemen Kotar - bas kitara, saksofon, spremljevalni glas / Gašper Kržmanc - električna kitara, akustična kitara, bas kitara, ukulele, spremljevalni glas / Miha Kržmanc - bobni

   

  Levak na luni je pripoved o različnih odtenkih razmerja med dvema ljubezenskima partnerjema. Osrednji osebnosti sta ona in on , ki se znajdeta v raznih življenjskih situacijah, na različnih krajih in ob različnih časih.  Njuni imeni, značaja in usoda se skozi predstavo nenehno spreminjajo.

   

  Vsak prizor  je tudi gledališko-žanrsko poseben.  Slednje vnese v predstavo  živahno dinamiko,  gledališko-glasbeno štreno  pa  skupaj z Aleksandro in Markom kot glavnima protagonistoma, mešajo tudi ostali Kelvinovci  kot kvartopirci , anestezisti, celo kot smrt. Epilog prizora je vedno en ali več songov, ki zgodo zaokrožijo.

   

  Predstava vsebuje  elemente, komedije, drame, kabareta, satire in ne nazadnje ironije na svoj račun.  Prizore  namreč povezujejo  napovedi in  komentarji glasbenikov, ki se ob njih zapletajo v različne komične situacije.

   

  V predstavi se zastavlja mnogo vprašanj, odgovori nanje  pa se skrivajo nekje na Luni.

 • Nisva še vrgla

 • Možgani na paši

Seveda gre za »en režiserski pogled« in bi o določenih posploševanjih na podlagi lastnih/osebnih izkušenj lahko debatirali, a v tem ni poanta projekta – prej gre za privlačnost in odbojnost izbranih tipoloških stališč, ki nagovorijo vsakega posameznika, da jih poišče in razišče pri sebi, glasba pa pri tem deluje kot simpatična in nevsiljiva spremljevalka, ki poskuša z nekaterimi stilskimi dinamikami in duhovitimi rešitvami uokviriti povedano, najsi gre za resne čustvene izpade ali zabavne besedne igre.

(Gregor Bauman, Odzven)

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si