KATARINA MALA KVARTET

katarina Mala kvartet sestavljajo Katja Verderber in trije uveljavljeni glasbeniki, ki sicer slišijo na ime Sladcore. Združili so ustvarjalne moči in se za začetek lotili slovenskih šlagerjev starejšega datuma, glasbenih biserov s patino dobrih starih časov, ki bi lahko bili svetovni hiti, če bi jih napisal kakšen mojster onstran slovenskih meja.

Kvartet ohranja zakladnico, ki so jo pred desetletji ustvarjali veliki mojstri slovenske popevke. Zimzelene melodije v izvirnih priredbah in domiselni interpretaciji vzbujajo nostalgijo, predvsem pa nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Repertoar katarina Mala kvarteta poleg slovenskih popevk zajema še mednarodne coverje, lotili pa so se tudi avtorske glasbe. Njihov stilski pristop je raznolik, vendar brez pretiranega instrumentalnega eksperimentiranja in nepotrebnih vokalnih okraskov.

AVDIO/VIDEO
 • Katja Verderber / katarina Mala - glas

  Pred začetkom glasbene kariere je Keti odrske izkušnje pridobivala v gledaliških predstavah, improvizacijskem gledališču in kot moderatorka kulturnih, protokolarnih in družabnih dogodkov doma in v tujini. V glasbeno orbito jo je izstrelila skladba Ciao Ciao, ki je v hipu osvojila lestvice radijskih postaj in si jo je vede ali nevede popeval vsak, ki vsaj malo spremlja dogajanje radijskega etra. Na odru jo odlikujeta sproščena interpretacija in simpatično koketiranje s publiko. Ne boji se pisanega repertoarja različnih žanrov in se odlično znajde v mešanici avtorskih pesmi in zimzelenih melodij katarina Mala kvarteta.

 • Marko Boh - klaviature

  Marko je doktor medicine, instrumentalist, pevec, skladatelj in pisec besedil v slovenščini in angleščini. Za najpomembnejše glasbeno-ustvarjalne mejnike šteje dvakratno zmago na Festivalih slovenskega šansona (2007 kot solist, 2003 pa s pevcem Alešem Hadalinom), zgoščenko Norec z Alešem Hadalinom (2005) z avtorskimi skladbami žanrskega razpona od šansona in popevke do bluesa in jazza, sodelovanje z jazzovsko pevko Mio Žnidarič ter 5 let bluesa v skupini Mojo Hand v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Je tudi pisec gledališke glasbe (Nebojša Pop Tasić, Matjaž Berger, Irena Rajh, Barbara Bulatović, Zvone Šedlbauer in Bojan Jurjevčič-Jurki).

 • Marko Gregorič - kontrabas

  V rani mladosti se je učil od mojstrov kot sta Ray Brown in Ron Carter, nato pa pristal v Ljubljani. Tam so ga seveda razgrabili; sodeloval je v premnogih gledaliških, jazzovskih in pop projektih. Danes ni le Sladcorjevec, temveč igra tudi v skupini Bossa de novo, v spremljevalni skupini Murata in Joseja in v mjuziklu Moje pesmi moje sanje; v njegovi biografiji in diskografiji pa je zaslediti imena kot so Šukar, Terrafolk, Caminoigra, Mitja Vrhovnik Smrekar in Fake Orchestra. Marko G. je tudi zelo nadarjen kitarist, pevec, skladatelj, pesnik in kovalec sloganov.

 • Blaž Grm - bobni

  Faliran pianist je kariero davnega leta 1980 začel kot kitarist v skupini Buldogi. V vseh zasedbah, ki sledijo, igra izključno bobne, v studijih pa tudi klavir in kitare. Trenutno sodeluje še z Evo Hren in z reinkarniranimi Buldogi, njegovi nekdanji pomembnejši soborci pa so Jani Kovačič, Pero Lovšin, Leteči potepuhi, Mia Žnidarič, Lolita, Veryused Artists, Miusow Quartet, Aleš Hadalin, Gledališče Ane Monro, Pavle Kavec... Ob neštetih nastopih je posnel 30 izdanih nosilcev zvoka najrazličnejših zvrsti.

 • Ne pa ne

 • No monsieur

 • medley

 • Ciao Ciao

 • Kavbojke

Iz pozabe jemljemo pesmi,

ki bi bile danes v svetu pravi hiti,

če bi jih napisal kdo izven

slovenskih meja.

 

To so pesmi, ki s svojo patino

nikogar ne pustijo ravnodušnega.

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si