EVA Š. MAURER

Ljubezen do cirkuške umetnosti je Evo že pri petnajstih letih popeljala na Moskovsko akademijo za cirkuško in estradno umetnost. Diplomirala je iz klovnade, umetnostne zvrsti, s katero lahko vstopa v vse svetove odrske umetnosti, hkrati pa preko humorja v gledalcih vzbuja pozitivna čustva in jih nasmeje.

Po vrnitvi v Slovenijo je delala kot avtorica in izvajalka radijskih in televizijskih oddaj in posnela niz oddaj za RTV Slovenija in TV Koper. Izdala je glasbeni album Pesmice za dobro voljo in  okoli deset zbirk pravljic in slikanic za otroke. Prejela je tudi nagrado občinstva za vlogo v predstavi SLG Celje Mojca Pokrajculja.

Otroci jo najbolj poznajo iz njenih klovnovskih predstav, v katerih se predstavlja v vlogi raztresene Profesorice Sfrčkljane, širši javnosti pa je znana tudi kot ustanoviteljica in umetniška vodja društva Rdeči noski, klovni zdravniki.

 • Profesorica Sfrčkljana

  Sfrčkljana je prijazno rečeno drugačna. Obleko in tople spodnjice je podedovala po svoji stari mami obenem pa je nosilka nove mode, ki zahteva uporabo kljukic za obešanje perila pri oblikovanju frizure. Vendar videz vara. Ali pa tudi ne. Gledalce bo naučila osnov lepega vedenja, se spomnila časov, ko se je želela pridružiti cirkusu in odpela svoj najnovejši hit. Imela bo tudi pouk zgodovine, za katero verjame, da jo lahko spreminjamo.

   

  Sfrčkljana je seveda izobražena oseba, ki bolj ali manj gladko govori več jezikov: angleško, rusko, slovensko, srbsko in hrvaško. Ima pa eno majceno hibo; če je pod stresom namreč prične kazati spodnje perilo.

   

  Predstava Sfrčkljane je sestavljena iz točk, katerih osnova je cirkuško in klovnsko znanje izvajalke. Aktivno vključevanje gledalcev, ki se med klovnesinimi vragolijami igrivo sprostijo, pa predstavo naredi živo in prisrčno.

Pesmice za dobro voljo / 2003

V dvorano je priskakljala klovnesa

Eva Š. Maurer ali prof. Sfrčkljana

in s svojo prisrčno nerodnostjo

otroke osvojila v le nekaj sekundah.

(Borut Krajnc)

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si