DAMJANA GOLAVŠEK

Glasba zavzema devet desetin njenega življenja, ki ga posveča predvsem ustvarjanju in delu z in za otroke. V glasbeno gledaliških predstavah z občutkom združuje svoje pevske sposobnosti in pedagoško znanje. Temelj njenega dela sta predanost in iskrenost, ki se na njenih nastopih odražata v zaupanju in pozornosti mlade publike.

Njene predstave so interaktivne, otroci v njih aktivno sodelujejo s petjem, igranjem na inštrumente in sooblikovanjem dogajanja na odru. Poistovetijo se z junaki, ki nastopajo v zgodbah in jim z veseljem in veliko vnemo priskočijo na pomoč, ko se znajdejo v zadregi ali ne najdejo odgovorov na pomembna vprašanja.

Z vrsto tematskih predstav in širokim repertoarjem avtorskih in ljudskih pesmi se Damjana prilagaja vsem oblikam velikih in malih prireditev za otroke, na katerih tudi odrasli ne ostanejo ravnodušni.

 • Mojca Pokrajculja

  Zgodba Mojce Pokrajculje je zgodba o prijateljstvu med ljudmi in naravo. Dogaja se v gozdu, kjer živi majhna deklica. Prav takšna je, kot vsi otroci. Včasih nagajiva, včasih pridna, vedno pa zelo skrbna. Skrbi za gozd in njegove prebivalce, drevesa. Če preveč kihajo in kašljajo od tovarniškega dima, jih s pesmico pozdravi. Velikokrat jo obiščejo tudi njene dobre prijateljice živali. Velike, manj velike in tudi tiste najmanjše, ki jih pogosto niti ne vidimo, saj živijo skrite v svojem svetu. Gozdni deklici je ime Mojca. Mojca Pokrajculja, ki bo s svojimi prijatelji obiskala tudi vas…

  V tej priredbi koroške ljudske pravljice je igralska zasedba nekoliko drugačna, kot v izvirniku. Namesto zajčka v njej med drugim srečamo tudi pajka in modrega čuka. Še vedno sta tu medved in lisica, ki pa na koncu prevzame odgovornost za svoja dejanja.

  Bogata sceno je prilagojena velikim in malim odrom. V kolikor prostor in vzdušje dopuščata, se otroci na koncu pridružijo pravljičnim junakom in z njimi naberejo sadeže za gozdno marmelado. Naučijo se tudi pesmice o piskerčku in pesmice, ki pripoveduje o tem, kako zraste drevo.

  Predstava traja 45 minut in je primerna za najmlajše in otroke do prve triade.

 • Medenka / Zgodba o medu, čebelarju, čebeli, matici in trotu

  Scenarij: Damjana Golavšek, Sten Vilar / Songi: Damjana Golavšek, Sten Vilar / Glasba: Karel Novak-Čarli in Igor Potočnik / Scena in rekviziti: Simon Soklič / Čebelice: Maja Ljubič / Kostumi: Karmen Marinko

   

  Igrata: Damjana Golavšek - matica in čebela Zzzina / Sten Vilar - čebelar Miha in trot Juš

   

  V pisanem čebelnjaku sredi gozdne jase živi čebelja družina, za katero skrbi čebelar Miha. V čebeljem roju prebivata tudi čebelica Zzzina in trot Juš, ki na poučen in hkrati zabaven način vrtita čarobni medeni krog, ki je še kako pomemben za življenje ljudi in ostalih prebivalcev zemlje. Seveda ne gre brez duše čebeljega doma, Matice in nerodnega trota Juša, ki si neznansko želi biti koristen soustvarjalec medenega zlata, vendar mu jo vedno znova zagode želja po brezdelju. Juš predstavlja pravo nasprotje narave čebelic, ki jih zanima le delo. In prav v tem nasprotju se zgodbica zanimivo zaplete…

 • Zakladnica glasbil

  V deželi glasbe nas zvoki kot žarki svetlobe budijo in ohranjajo budne že več kot dve tisočletji. Včasih se zazibljemo v mreži harmonije in raziskujemo zapleteno pot melodije skozi labirint notnih črt, not, ki poskakujejo med njimi in posebnih ključev, ki odklepajo vrata glasbene skrivnosti. Prav ta vrata odpira tudi naša predstava, na kateri otroci s petjem in plesom vkorakajo v svet glasbil, Damjana pa jim ob tem s petjem pričara zgodbe in jim razkrije nekaj skrivnosti…

 • Snežna vila

  Glasbeno animacijski program s pesmicami o zimi, čarobnih bitjih in dobrih možeh, ki v prazničnem decembru obiščejo otroke. Snežna vila ima za obiskovalce na voljo veliko glasbe, na katero lahko zapojejo čisto sami, če si to seveda želijo. Še posebej vesela je, če se otroci naučijo pesmico o jelenčku Rudiju z rdečim nosom. Glasbeni animaciji Snežne vile lahko sledi obisk Božička ali dedka Mraza.

Medenka / Društvo Muzikalček, Studio Anima, 2011

Rad imej živali / Društvo Muzikalček, 2006

Muzikalčkov zaklad / Društvo Muzikalček, 2004

Najboljši par / Studio Anima, 2004

Zimske skrivnosti / Panika records, 2002

Damjana in Muzikalček / Panika records, 2001

Učimo se peti / TDS NAP, 1991

 • Naravne sile

 • Puhasti oblaki

 • Čukec

 • Besedni direndaj

Temelj mojega pedagoškega dela

sta predanost in iskrenost.

Zanašam se na svoj občutek,

izkušnje in medsebojno zaupanje.

(Damjana Golavšek)

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si