BUREKTEATER

Člani Kulturnega društva Burekteater so poklicni gledališčniki in glasbeniki, ki ustvarjajo predvsem na področju alternativnega avtorskega gledališča, s poudarkom na sodelovanju z občinstvom. Režiser, scenograf in igralec Kajetan Čop in scenaristka, režiserka in vodja Lutkovnega gledališča Velenje Alice Čop sta diplomirala na katedri avtorskega gledališča na Gledališki Akademiji DAMU v Pragi, Gorazd Planko pa je izredni študent klasične kitare na Konservatoriju v avstrijskem Celovcu, kjer tudi sam poučuje.

 • Peripetije čarovnice Hudibabe

  Nenavadna glasbena lutkovna predstava se igra v živo, hkrati pa se snema in predvaja na filmskem platnu. Čeprav se lutkarja na odru ne vidi, se med njim in gledalci vzpostavi pristna komunikacija. Otroci so polni radovednosti, pričakovanja in navdušenja, zato se aktivno odzivajo na njegova vprašanja, želje in spodbude.

   

  Skoraj 70 let stare češke marionete spretno vodi lutkar Kajetan Čop, igro z igranjem na električno kitaro spremlja kitarist Goran Planko, digitalna kamera in  filmsko platno pa sta v rokah snemalca Jasenka Ivančeviča.

   

  Zgodba govori o stari čarovnici, ki se zaljubi v lepega županovega sina Jožeka in se z njim na vsak način hoče omožiti. Kaj vse bo morala narediti, da ji uspe in zakaj je povodni mož Zelenec žalosten?

   

  Predstava traja 25-30 minut in je namenjena otrokom od tretjega leta dalje. Prirejena je tudi za odraslo občinstvo in sicer kot »socialno-politično-amatersko-angažirani film v živo«, saj je zgodba arhetipalna in razumljiva publiki vseh starosti.

 • Zmajček Andrejček

  Komična glasbena lutkovna predstava pripoveduje o prijaznem zmajčku, ki še mravlje ne bi pohodil, a ga razbojnik Rumplcumpl prisili sodelovati v nečistih poslih. Z zmajčkom se namreč odpravi izsiljevati kralja: ali mu bo dal princesko in pol kraljestva, ali pa bo zmaj vse sežgal! Koga vse bodo poslali nad zmaja in kdo bo zmagal?

   

  Skoraj 70 let stare češke marionete vodi lutkar Kajetan Čop, interaktivno predstavo pa z igranjem na električno kitaro spremlja kitarist Goran Planko.

   

  Predstava traja 25-30 minut in je namenjena  otrokom od tretjega leta dalje.

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si