BIMBO TEATER

Bimbo Teater že vrsto let deluje na področju uličnega gledališča in otroških predstav. Pri obeh uprizoritvenih zvrsteh sledi ideji širjenja konkretnega gledališkega žanra izven njegovih tipičnih okvirjev – otroške predstave Bimbo Teatra tako nagovarjajo otroka kot enakovrednega, odraslega sogovornika oziroma gledalca, hkrati pa so zaradi vsebinske večplastnosti namenjene tudi odraslim. Ideji spoštovanja otroka kot izdelanega gledalca sledijo tudi scenografski, režijski in drugi elementi produkcije, ki vnašajo profesionalni način ustvarjanja v žanr gledališča, ki je dostikrat tako vsebinsko kot tudi produkcijsko poenostavljen in zapostavljen.

PREDSTAVE
 • Glavko in Zbrk / Zgodba o (ne tako) strašnem zmaju

  Scenarij in glasba: Jure Karas / Igrata: Juš Milčinski in Urška Mlakar

   

  Otroška predstava Bimbo Teatra v kateri pravljični bitji Glavko in Zbrk, otrokom pripovedujeta zgodbo o nenavadno prijaznem zmaju Samu in njegovem iskanju prijatelja, ki bi ga razumel in sprejel takšnega, kot je.

   

  Predstava je primerna za otroke od 3. do 8. leta in traja 25 minut.

 • Čirule, Čarule, Puf

  Ideja in režija: Alenka Marinič / Igrajo: Urška Mlakar, Gregor Moder, Juš Milčinski

   

  Nabrita otroška predstava v kateri nastopajo Čirule, Čarule in Puf, ki imajo posebne čarovniške sposobnosti, saj lahko pričarajo znane zgodbe. Nemalokrat se jim zgodi, da jim coprnija povzroča težave, saj kdaj pa kdaj Rdečo kapico povozi traktor, Mojca Pokrajculja šofira letalo in Sneguljčica poje vseh sedem kozličkov.

   

  Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje in traja 30 minut.

 • LUNOŽER - zgodba o princu z imenom Vito in strašnem Lunožerju

  Scenarij in režija: Jure Karas / Igrata: Juš Milčinski in Urška Mlakar / Kostumografija in izdelava rekvizitov: Aleksandra Šepec / Scenografija: Darjan Mihajlović Cerar

   

  Polna luna že tri dni sveti nad gozdom  in živalim krade spanec. Bo pogumni princ Vito rešil uganko, bo našel skrivnostnega krivca za nastalo zagato in ali je to morda strašni Lunožer, boste izvedeli v novi pripovedi Glavka in Zbrka, pravljičnih debeluščkov, ki otrokom in staršem pripovedujeta zgodbe, ki sta jih nabrala na svojih dolgih popotovanjih.

   

  Primerno za otroke od 2 - 8 leta.

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si